תפריט אלכוהול בראשון לציון

טיפים לבניית תפריט אלכוהול מוצלח!

אהבתם? שתפו!

בניית תפריט אלכוהול לבר או למסעדה זו אינה משימה פשוטה. מלבד בחירת משקאות עבור התפריט יש עוד מספר משימות שחשוב לבצע בצורה חכמה כדי להבטיח שתפריט האלכוהול יניב את מירב ההכנסות עבור הבר או המסעדה וחשוב שהתפריט ימכור את עצמו ללקוחות המקום ללא צורך בהתערבות ניכרת מצוות העובדים.

כחלק מהמשימות החשובות בבניית התפריט צריך לדעת כיצד לתמחר את המשקאות, איזה מאכלים מתאימים לאילו משקאות, עם אילו ספקים לעבוד, איזה קוקטיילים מתאימים לאווירה במקום ועוד.

את בניית תפריט האלכוהול יכול לעשות כל אחד שסיים בהצלחה קורס ברמנים אך תפריט איכותי באמת כדאי לעשות לאחר לימוד מעמיק בנושא, השוואה בין מתחרים ואלי אף לשכור שירותי ייעוץ מקצועיים.

איך מתמחרים תפריט אלכוהול

המפתח להצלחתם של בר ומסעדה בכל הנוגע לתמחור הוא להיות נאמנים למיתוג של המקום.

ברים ומסעדות בעלות מיתוג יוקרתי או בעלות שם מושכות לקוחות מסוג מסוים כשבדרך כלל לקוחות אלה אינם מחפשים את הזול והפשוט ובהתאם לכך צריך להציע עבורם את סוג המנות, סוגי המשקאות וכמובן לתמחר אותם בהתאם למצופה.

לעומת זאת, ברים ופאבים שכונתיים לא מצריכים משקאות מסוגננים במיוחד או מיתוג יוקרתי, כך גם תמחור ובחירת משקאות עבור תפריט אלכוהול צריכים להיות בסיסיים וזולים יותר.

בר של מסעדה או ברים בעלי מטבח עם תפריט אוכל משובח צריך לתאם בין סוגי המשקאות לבין האוכל שמוגש במקום כדי להשלים את החוויה עבור הסועדים.

בזכות תמחור נכון ניתן להגדיל משמעותית את רווחיות המקום ולהגדיל את סיכויי הצלחתו לאורך זמן רב יותר.

כדי לתמחר נכון ובצורה רווחית את המשקאות האלכוהוליים בבר חשוב לעבוד עם הספקים הנכונים שידעו לספק את כל המשקאות הדרושים במחירים הוגנים ואטרקטיביים.

בנוסף חשוב להדריך את צוות העובדים לגבי כמויות המזיגה בצורה מדויקת כדי להבטיח הימנעות ממזיגות של מנות גדולות מידי ולא רווחיות או איסור על הגשת משקאות על חשבון הבית בכלל או מעבר למה שהוגדר מראש.

בניית תפריט אלכוהול באופן מקצועי

כדי להביא לשיפור בתפקוד וברווחיות של הבר ניתן להיוועץ ביועצי ברים מקצועיים. גם ברים או מסעדות חדשות בהקמה זקוקות לייעוץ שכזה כדי למקסם את יעילותו של הבר.

גם בתי מלון ובתי קפה נוהגים לשכור את שירותיהם של יועצים לצורך בניית תפריט אלכוהול, הדרכת העובדים, סידור פיזי למקום או אפילו רק בשביל לבחור כמה קוקטיילים נוספים לתפריט קיים.

מחיר ייעוץ שכזה מתחילה בעלות של כמה אלפי שקלים אך בר שמתפקד כראוי מניב כ-15% רווח על כל משקה שנמכר וככל שהתפריט איכותי יותר כך גם נמכרים יותר משקאות בכל ערב.

התאמת תפריט אלכוהול בהתאם לאופי הבילוי

מסעדנים או בעלי ברים נוטים לצפות הדברים באופן שגוי שאינו טוב עבור העסק ולראות את הדברים דרך עיניהם היצירתיות שלא תמיד תואמות את המציאות או את אופי המקום שלהם.

כך למשל מסעדות שף מסוימות יכולות לרצות לכלול בתפריט האלכוהול שלהן שייקים וקוקטיילים מתוחכמים כדי להביע את ייחודיות המקום אך לא תמיד זה תואם את אופי הבילוי ואינו קולע בקהל הלקוחות שפוקדים את המקום כי בעצם מה שהם זקוקים לו הוא תפריט יין מגוון לצד תפריט האוכל.

דוגמה נוספת היא מקומות בילוי שלקוחותיהם נוהגים להגיע אליהם לצורך חגיגת אירועים ובמרכז האירוע הם זקוקים לכמה שיותר אלכוהול ובמחיר מוזל ככל הניתן וכך ניתן ליצור עבורם תפריט אלכוהול הכולל מסלולים ללא תחתית או קוקטיילים מיוחדים המגיעים במנות גדולות ומחיר מוזל.

עוד דוגמה לכך שתפריט אלכוהול צריך להתאים לאופי המקום היא הברים והפאבים השכונתיים שלרוב, לקוחותיהם מעוניינים בעיקר במגוון סוגי בירות כדי לגוון בכל ביקור שלהם אחרי יום עבודה מתיש או פגישה יומיומית עם חברים ואינם מחפשים תפריט יינות או קוקטיילים שאינם יודעים כיצד לבטא את שמם.

הבעייה עם תפריט אלכוהול גנרי

ישנם ברים, מסעדות, בתי קפה ובתי מלון בהם תמצאו תפריטי אלכוהול דומים למדי. בדרך כלל אלה יהיו מקומות לא ממותגים אשר אינם מייחדים את עצמם באופן אחר או שאינם משגשגים מבחינת גדילת קהל הלקוחות או הרווחיות.

מקומות מסוג זה שיודעים כיצד למתג את עצמם בצורה נכונה ולפנות אל קהל היעד המושלם עבורם ייצרו גם תפריט אלכוהול ייחודי שיגרום ללקוחותיהם לחזור אליהם בכל פעם מחדש דווקא בגלל היינות הלבנים שיש ברשות המקום או בזכות מגוון הבירות הכהות שאין באף מקום אחר שהולכות טוב במיוחד עם המנות הבשריות המשובחות או לחלופין בגלל הקוקטיילים המתקתקים שמתאימים לכל דייט או פגישה עם בן/בת הזוג.

אהבתם? שתפו!

תוכן עניינים

מאמרים פופולריים
לשמירת מקומות ובירורים:

רוטשילד 83, ראשון לציון

ראשון- חמישי: 18:00 עד אחרון האורחים

שישי: 12:00 בצהריים עד אחרון האורחים

שבת: 16:00 עד אחרון האורחים